Gammel tradition med julekort er stadig moderne!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/proventus.dk/public_html/wp-includes/media.php on line 1206
Julekort

Verdens første fortrykte julekort blev skabt i 1843 af Henry Cole.

Allerede dengang var det en trykt julehilsen med et passende julemotiv på forsiden. Siden er det primært trykteknologien, der har ændret julekortets udseende!

 

Både virksomheder og mange private sender stadig julekort til venner, bekendte og forretningsforbindelser. For mange virksomheder er julekortet en oplagt mulighed for at takke kunder og andre samarbejdspartnere for året, der er gået. Samtidig er julekortet god markedsføring i den evige kamp for at være ’top of mind’. http://www.orangeprint.dk oplever stadig god efterspørgsel efter julekort og de årskalendere med f.eks. logo, som mange virksomheder giver til kunder.

Henry Cole var forfatter og en flittig afsender af julekort. Det gav ham ideen til det fortrykte julekort, hvor man enten kan skrive en personlig hilsen eller blot underskrive det og komme lidt nemt om ved det i den travle juletid.

– Jeg anbefaler dog, at virksomhederne bruger tid på at skrive julekort og får lavet et, der kan gøre sig fortjent til hæderspladsen på kontoret. Man bør altid bruge tid på at skrive en lille personlig håndskrevet hilsen til kunden. Det varmer og styrker relationen, siger julekorteksperten Niels Poulsen fra http://www.orangeprint.dk.

 

Julekortet kom i 1870’erne

De første julekort nåede til Danmark i 1870’erne fra Tyskland. I starten var kortene meget primitive rent grafisk og trykmæssigt, men med motiver som nisser og sneklædte landskaber blev julekortene hurtigt meget populære og fik stor udbredelse.

Man kan sige, at på mange måder er motiverne de samme i dag, men trykteknologisk er der sket meget. De klassiske julemotiver med sne, gran og julemænd er stadig meget populære, mens interessen for motiver med et religiøst udtryk som krybemotiver med Jesusbarnet er dalet meget. I dag udnytter mange virksomheder muligheden for at lave nye og avancerede julekort med guld- eller sølvfolie, UV-lak og den slags, siger Niels Poulsen, og han fortsætter:

– Samtidig er det blevet in at udstanse julekortet som kravlenisser, juletræer, kræmmerhuse o.l.  som modtageren selv kan samle, så julekortet bliver en slags to-i-en med både julehilsen og en lille gave, der kan benyttes igen og igen som julepynt.

En ting ændrer sig dog aldrig! Virksomhederne bestiller deres julekort i sidste øjeblik, og sender dem først ud langt inde i december. Hos http://www.orangeprint.dk modtager vi flest bestillinger af julekort i sidste halvdel af november og selv i begyndelsen af december kommer der nye bestillinger.

 

For yderligere information kontakt venligst:

Niels Poulsen

Proventus Grafisk

  • Telefon: 70262637

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *